Schietsport

Sportschieten wordt beoefend door perfectionisten die niets willen missen. Een sport waar alles in zit, van recreatie tot topsportniveau. Sportschieten in Nederland kent zo’n kleine 40.000 enthousiaste beoefenaars.

De schietport kan door iedereen en op elke leeftijd worden beoefend. Recreatieve beoefening in clubverband ontspant en schept de mogelijkheid van brede sociale contacten.

Om topprestaties te leveren is intensieve training voor de ontwikkeling van kwaliteiten nodig. Je moet beschikken over een goede conditie, lichaamsbeheersing en concentratievermogen. Je kunt dan uitgroeien tot topsporter op intenationaal niveau,  waarvan Nederland er inmiddels een aantal kent.

Ook voor mensen met een beperking is sportschieten zeer goed mogelijk. Er is zelfs een competitie voor blinde schutters!

Schietsport ontspant

Schietsport wordt beoefend in verenigingsverband. De vereniging zorgt voor de accommodatie en de instructie betreffende veiligheid en schiettechniek. Door de grote sociale betrokkenheid worden beginnende schutters intensief begeleid in hun ontwikkeling tot veilige recreatieschutter of kan er een trainingstraject worden ingezet voor  getalenteerde topschutters.

Neem eens een kijkje bij een schietsport vereniging bij u inde buurt. Zij laten u graag kennis maken met de schietsport.

Voor meer informatie: bezoek de website van de KNSA Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie